Як Маркевич із тренера перетворився на короля скиглення

Головний тренер "Дніпра" незадоволений життям, командою та Коломойським. Але насправді Маркевич - хитрун ще той

Як Маркевич із тренера перетворився на к…

"Дніпро" Мирона Маркевича летить у прірву. Звичайно, не все так погано, якщо поглянути у турнірну таблицю УПЛ - четверта сходинка. Раніше, у часи Ярославського в "Металісті", для "Дніпра" вона була нормою. Але сьогодні варто заглибитися у суть проблем клубу олігарха Коломойського.

В минулому сезоні команда вийшла у фінал Ліги Європи, де програла "Севільї" (2:3), потім відпустила ряд лідерів (Калінич, Коноплянка, Канкава), а замість них, за словами Маркевича, взяла "безкоштовні м'які іграшки". Хлопці, що прийшли, за своїм рівнем і поруч не стояли з колишніми лідерами.

Саме про це Мирон Маркевич і казав на кожній зі своїх останніх емоційних прес-конференцій.

"Просто гляньте на склад – там немає половини тогорічної команди. При чому, немає тих футболістів, які й визначали обличчя Дніпра. Нікуди від цього не дінешся. Плюс, травми Шахова, Зозулі, а тепер ще й Федорчука. Плюс, ті троє, що пішли влітку. Плюс, зараз хоче залишити Дніпро Дуглас. Плюс, влітку у дванадцяти футболістів закінчуються контракти з клубом, і всі вони не знають, що з ними буде далі. Плюс, старі борги клубу. І все це разом. Воно повинно було вибухнути рано чи пізно. Я попереджав ще три місяці тому. Власне, ось чому й подавав у відставку – вже тоді бачив, чим воно все закінчиться", - казав Маркевич після останньої поразки від "Волині" (0:1).

Якщо коротко передати всі претензії Маркевича до Коломойського, то вони виглядатимуть так: "Я хотів працювати із сильними футболістами, вирішувати задачі, а ви всіх продали, дали мені невідомо кого, в клубі постійні борги, гравці виходять на поле лише заради грошей. Хочу зателефонувати Коломойському, але він зі мною не розмовляє. Хочу піти - не відпускаєте. Дістало, буду казати, що все пропало". 

Якось так. Насправді в "Дніпрі" з фінансової точки зору все в порядку. Попри борги клубу перед футболістами, які поступово гасяться, а також покарання від УЄФА відсутністю призових за єврокубки у минулому та нинішньому сезоні (через борги перед футболістами та будівельниками "Дніпро-Арени), Коломойський вкладає гроші в клуб. Щодо задач, про які каже Маркевич - звичайно, можна було б боротися за "срібло" та вихід до Ліги чемпіонів із "Динамо" та "Шахтарем", залишивши лідерів. Щоправда Коноплянка всеодно пішов би. Калінич та Канкава теж не хотіли грати в Україні більше, а придбати у "Дніпро" дійсно класних футболістів в умовах війни в країні - це, мабуть, фантазії Маркевича.

Чого насправді хоче Маркевич

Ми ще влітку писали, що Маркевич перекидатиме невдачі "Дніпра" на Коломойського. У Маркевича діючий контракт з "Дніпром" до 2017 року. Але він не бачить перспектив роботи в клубі не тільки через результати. За нашою інформацією з тренером "дніпрян" була розмова щодо роботи у збірній України. Також ходять чутки, що після того, як Ярославський поверне собі "Металіст", він хоче бачити Маркевича головним тренером клубу. Зазначимо, що Ярославський завжди виконував усі забаганки Маркевича, купував тих футболістів, яких хотів тренер. 

Враховуючи, що Ярославський вже взимку може придбати "Металіст", якщо домовиться з Курченком, то цілком зрозуміле хитання ситуації Маркевичем через ЗМІ. До речі, тренер завжди вмів працювати із журналістами. 

Тому не все так погано в "Дніпрі" насправді, точніше  - не смертельно. Скоріше тренер хитрує. Саме тому він влітку вже "йшов" у відставку

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme