Через смерть Петріашвілі Суркіс втрачає вплив в УЄФА

Відсторонення Платіні від футболу на 8 років не зіграло б жодної ролі на вплив Григорія Суркіса в УЄФА, якби не трагічна смерть у Тбілісі

Через смерть Петріашвілі Суркіс втрачає…

Корупційний скандал у ФІФА, який зачепив не тільки очільника Блаттера, але і президента УЄФА Платіні, який був головним претендентом на крісло старого дідуся Йозефа. Обох відсторонили від футбольної діяльності на 8 років (чому так сталося читайте тут). 

Через відсторонення від футболу в УЄФА відбудуться зміни нагорі - вибори президента мають пройти весною, оскільки генсек УЄФА Інфантіно братиме участь у виборах президента ФІФА. 

Наразі замість Платіні, цілком можливо, УЄФА очолить віце-президент Ван Прааг. Але ці зміни ніяким чином не могли торкнутися віце-президента УЄФА Григорія Суркіса. Відсторонення Платіні не змінить вектор розвитку УЄФА, оскільки люди, які прийдуть до влади, є креатурами француза. А це означає, що і в Суркіса з ними не мало б виникнути проблем, оскільки українець мав зв'язок з Мішелем Платіні.

Але в Грузії сталася трагічна подія, яка може кардинально змінити ситуацію. В Тбілісі відомого у минулому грузинського футболіста, менеджера УЄФА по зв'язках з національними футбольними федераціями 46-річного Давида Петріашвілі збила машина. 

Згідно з поширеною грузинськими ЗМІ інформацією, на проїжджій частині його збила патрульний автомобіль поліції. 

Все б нічого, але Петріашвілі виконував в УЄФА дуже важливу роль. Наскільки нам вдалося дізнатися із власних джерел, Петріашвілі був "зв'язківцем" між Григорієм Суркісом та Мішелем Платіні з робочих питань. Також він вирішував питання  з впливовими людьми від футболу. Якщо простіше - через Петріашвілі вирішувалися важливі речі, оскільки він користувався великою довірою у Платіні.  

Тепер Григорій Суркіс, який також вирішував через Петріашвілі питання, втратив відразу двох людей: Платіні і самого грузинського діяча. 

І те, що УЄФА тепер очолить людина Платіні, не дає гарантій, що Суркісу вдасться працювати з новим очільником настільки вдало, як це було раніше. Все залежить від того, хто тепер буде новим зв'язківцем і яку позицію буде займати новий президент УЄФА. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme