П'ять "бразилобандерівців", готових грати за Україну

Бразильський захисник "Динамо" Даніло Сілва заявив, що має бажання отримати український паспорт та грати за збірну України. Depo.ua вирішив нагадати і інших південноамериканських футболістів охочих стати українцями

П'ять "бразилобандерівців", готових грат…

Через величезну конкуренцію в збірній Бразилії для багатьох гравців з найфутбольнішої країни світу зміна громадянства чи не єдиний спосіб пограти на міжнародному рівні та взяти участь у великих міжнародних турнірах. Отже натуралізовані бразильці в різних європейських збірних явище досить поширене.

В збірній України уже є перший "бразилобандерівець" - півзахисник Едмар, але інші "кудесники м'яча", що давно грають в Україні, не проти захищати кольори української збірної. Загалом набирається гравців на півкоманди.

Луїс Адріано

Бажання натуралізувати форварда "Шахтаря" Адріано було ще напередодні Євро-2012 в Україні та Польщі. Гравець нібито також не був проти, але тоді все так і завершилося розмовами. 

У травні 2014 року Луїс Адріано в інтерв'ю одному з українських видань зазначив, що готовий грати за Україну.

"Вже багато років перебуваю в країні, тому, вважаю, міг би зіграти за збірну. І якщо я сам про це говорив, то прошу сприймати всерйоз. Змінити громадянство? Так, з цим не буде проблем", - розповідав він.

Але згодом його викликали до збірної Бразилії. Після цього футболіст передумав ставати "бандерівцем"

Матеус


32-річний бразильський форвард "Дніпра" Матеус також висловив бажання стати українцем. 

"Я щасливий в Україні і відчуваю себе жителем цієї країни. Мені подобаються люди, любов яких я відчуваю. Особливо я щасливий, що познайомився з дружиною Юлею. Це вплинуло на ставлення до всієї країни. Народилася тут донька. А з приводу збірної ... Хто знає. Можливо, якби я був трохи молодшим, про це варто було б подумати. Але в будь-якому випадку, я відкритий для всього - все можливо", - зазначав форвард.

Алекс Тейшейра


25-річний футболіст "Шахтаря" Алекс Тейшейра є одним з найперспективніших півзахисників "гірників". В майбутньому за нього клуб Ахметова може виручити гарні гроші. Але от до збірної Бразилії його не дуже й кличуть. Тому футболіст подумує про збірну України.

"Немає нічого неможливого. Хто знає, як складеться подальша моя доля. Можливо, в один прекрасний день я отримаю запрошення грати за збірну України. Не бачу причин, чому я можу відмовити. Збірна України - дуже хороша команда", - казав Тейшейра.

Даніло Сілва


28-річний "динамівський" фланговий захисник висловив бажання грати у збірній України. За "Динамо" Сілва виступає вже досить давно - з 2010 року. 

"Я тримаю руку на серці під час виконання гімну України, тому що мені дуже подобається в цій країні. Я на 50% українець. Якщо можна вирішити питання зі збірною України, я готовий", - сказав Сілва.

Едмар


Гравець "Металіста" Галовський де Ласерда Едмар у 2003 році приїхав в Україну. Тоді він підписав контракт з "Таврією" із Сімферополя, де виступав до 2007 року. В Україні він познайомився з чарівною дівчиною Тетяною і одружився у 2008 році. Українське громадянство бразилець отримав у 2011-му. В тому ж році, 10 серпня, дебютував у складі збірної України в матчі проти Швеції (0:1). 

"Україна дала мені дуже багато того, що є в житті - сім'ю, більшу частину кар'єри. Тут я провів важливі роки свого життя. Тому я дуже вдячний країні. Дуже люблю Україну. І це по-справжньому!", - казав гравець.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme