Життя

Які продукти перетворюють організм людини на "смітник"

Науковці проаналізували, які саме продукти перетворюють організм людини на "смітник"

06 червня 2016, 18:33

"Харчове сміття" - цей термін дедалі частіше використовують учені, передає depo.ua з посиланням на Експрес.

Саме воно, за новим дослідженням медиків із Університету Раскіна (Велика Британія), збільшує ризик розвитку ожиріння й діабету другого типу.

Такий зв'язок підтвердили результати досліджень на щурах, у яких на фоні такої кількамісячної "сміттєвої" дієти почалися патологічні процеси.

Що ж вкладають науковці в термін "харчове сміття", розповідає Леонід Подригало, доктор медичних наук, фахівець в галузі гігієни харчування, завідувач кафедри гігієни та фізіології людини Харківської державної академії фізичної культури: "Йдеться про страви, котрі не несуть жодної користі організмові, натомість засмічують його шкідливими речовинами. Іншими словами, це не просто незбалансована їжа, мова про продукти з великим вмістом жирів, вуглеводів, приправ і харчових добавок (стабілізаторів смаку, підсолоджувачів, консервантів)".

"Але, що найгірше, страви ресторанів фастфуду містять підвищену концентрацію солі. Йдеться про такий рівень, що страва не здається пересоленою, натомість викликає бажання з'їсти ще. А все тому, що на язиці людини містяться рецептори, кожна ділянка яких відповідає за реакцію на ті чи ті смаки. Як наслідок, стимулюється апетит. Додайте той факт, що в ресторанах швидкого приготування страви здебільшого підсмажують до утворення хрумкої скоринки, яка також провокує підсилення апетиту", -  зазначив він.

Але й це ще не все. Як наголошує експерт, що більше людина їсть продуктів, насичених сіллю, то більше потерпає від спраги, а відтак, частіше замовляє напої (які переважно виготовляють із великою кількістю ненатуральних складників).

"От вам і ціла ланцюгова реакція, що створює замкнуте коло: страви з великою кількістю солі провокують автоматичне бажання попоїсти й попити ще", -- сказав Леонід Подригало.

Більше новин про події в Україні та світі читайте на Depo.Життя

Loading...
Loading...