Австралійські вчені з'ясували, чим найкорисніше закушувати алкоголь

Кількість алкоголю в крові і симптоми похмілля стають значно менше, якщо перед вживанням алкогольних напоїв приймати грушевий сік

Такі висновки зробили представники Австралійського держоб'єднання наукових і прикладних досліджень, пише depo.ua з посиланням на Лента.ru

Автори зазначили, що тестували тільки так звані азіатські груші. Їм слід перевірити, чи мають аналогічний вплив соки з груш інших сортів.

Дієвість напою перевірили на двох групах добровольців. Одна група отримувала сік, інша - плацебо. Автори не уточнили, скільки учасників було задіяно в експерименті, але зауважили, що група, яка вживала сік, переносила похмілля легше, ніж ті, кому давали плацебо.

Згідно з отриманими результатами, сік знизив кількість алкоголю в крові піддослідних. Найсприятливіше він вплинув на збереження здатності концентрувати увагу. Дослідники припустили, що поїдання свіжих груш може дати схожий ефект.

Учені поки що не встановили, з якої причини азіатські груші настільки ефективні в боротьбі з похміллям. У звіті особливо наголошується, що вживання соку після прийняття алкоголю не дає схожого ефекту.

Нагадаємо, найкращі помічники у боротьбі з похміллям - наваристі супи.

Більше цікавих новин читайте в розділі Життя. depo.ua.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme