У НАБУ пояснили, за що затримали Мартиненка

У Національному антикорупційному бюро розповіли, за яке саме справа затримали Миколу Мартиненка

Про це повідомляє "Depo.ua" з посиланням на прес-службу НАБУ.

Як стало відомо, 20 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього народного депутата України, екс-голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 ( "Створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ( "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") КК України.

Колишній нардеп затриманий в порядку, встановленому ч.208 КПК України, в рамках розслідування кримінальної виробництва за фактом розкрадання коштів ДП ​​"Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (СхідГЗК) при закупівлі уранового концентрату. Зараз вирішується питання про вручення затриманому про підозри.

За версією слідства, державне підприємство "Східний ГЗК" уклало контракт з компанією-посередником, підконтрольної затриманого екс-народному депутату на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, в результаті чого інтересам ДП в 2014-2016 роках було нанесено збиток у розмірі 17,28 млн доларів США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme