На Росії стало більше товстосумів-мільярдерів

Статки росіян зі списку Forbes збільшилися за рік на 100 мільярдів доларів, а кількість доларових мільярдерів у Росії, за даними видання, за рік збільшилася на 19 осіб

Такого висновку дійшли експерти Forbes, які склали щорічний рейтинг, передає Depo.ua.

Сукупні статки 200 найбагатших бізнесменів Росії збільшилися за рік на 100 мільярдів доларів - до 460 мільярдів. Аркадій Ротенберг (власник "Стройгазмонтажа", контролює систему "Платон") піднявся у рейтингу на 36 позицій. Кількість доларових мільярдерів у Росії, за даними видання, за рік збільшилася з 77 до 96.

Розмір статків, необхідних для потрапляння до списку 200 найбагатших бізнесменів, виявився рекордно високим - 500 мільйонів доларів (роком раніше 350 мільйонів доларів).

Зростання вартості активів учасників рейтингу Forbes пояснює різким зростанням курсу рубля у лютому 2017 року, коли бралися дані про біржові котирування акцій для визначення розміру статків, а також сприятливою кон'юнктурою сировинних ринків.

Список 200 найбагатших бізнесменів Росії у 2017 році, як і роком раніше, очолив Леонід Міхельсон - співвласник газовидобувної компанії "Новатэк". Його статки Forbes оцінив у 18,4 мільярда доларів (+4 мільярди доларів за рік). На другому місці - власник "Северстали" Олексій Мордашов із статком у 17,5 мільярда доларів (+6,6 мільярда доларів і чотири позиції у рейтингу). Третім став власник Новолипецького металургійного комбінату (НЛМК) Володимир Лісін з 16,1 мільярда доларів (+6,8 мільярда доларів і п'ять позицій у рейтингу).

Одним із лідерів зі зростання статків за рік серед 50 найбагатших бізнесменів Росії виявився Аркадій Ротенберг. Порівняно з минулим роком він піднявся у рейтингу відразу на 36 позицій, продемонструвавши зростання статків на 1,6 мільярда доларів за рік. Із статком у 2,6 мільярда доларів Ротенберг посідає у рейтингу 2017 року 39-е місце.

Власник "Тинькофф Банка" Олег Тиньков піднявся у рейтингу Forbes на 90 позицій і посів 79-е місце. За оцінкою видання, статки Тинькова за рік збільшилися майже в 2,5 раза до 1,2 мільярда доларів.

"Стройгазмонтаж" Аркадія Ротенберга займається, серед іншого, будівництвом моста через Керченську протоку - одним із найбільших інфраструктурних проектів у РФ. Аркадій Ротенберг і його брат Борис (94-е місце у рейтингу Forbes із статком в 1 мільярд доларів) входять, як вважають, до близького кола президента РФ Володимира Путіна. Син Аркадія Ротенберга Ігор є співвласником компанії, що займається системою збору плати за проїзд вантажівок федеральними трасами - "Платон".

Нагадаємо, сукупні статки російських мільярдерів, в тому числі пов'язаних в Путіним, зросли на 29 млрд дол. після перемоги Дональда Трампа на виборах президента США

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme