На Росії журналіст помер в лікарні після побиття

Журналіст, співзасновник газети "Новий Петербург" Микола Андрущенко, на якого було скоєно напад 9 березня, помер в одній з лікарень міста

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Интерфакс".

"Тільки що мені повідомили, що Андрущенко помер в лікарні, не виходячи з коми після нападу", - повідомив адвокат журналіста Костянтин Кузьміних.

74-річний Андрущенко в ніч на 10 березня був знайдений на одній з вулиць Санкт-Петербурга з важкою черепно-мозковою травмою. Андрущенко зробили операцію, після якої він знаходиться в стані коми.

Головний редактор "Нового Петербурга" Денис Усов припустив, що напад на Андрущенка міг бути пов'язаний з публікаціями видання, в тому числі, про неефективну боротьбу влади з корупцією.

Довідка: Микола Андрущенко був депутатом Ленсовета в 1990-1993 роках. У 1990 році він став одним із засновників газети "Новий Петербург" - одного з перших приватних видань в новітній історії міста.

У 2007 році Андрущенко став фігурантом кримінальної справи, порушеної за трьома статтями КК Росії: 129 (наклеп), 280 (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності) і 319 (образа представника влади).

У тому ж році випуск газети "Новий Петербург" був припинений за рішенням суду після двох попереджень наглядового відомства. Одне з попереджень було винесено за статтю Андрущенка "Чому я йду на Марш незгодних".

У червні 2008 року суд, розглянувши справу Андрущенка, визнав його винним в публічних образах співробітників прокуратури. Решта звинувачення з нього були зняті. Андрущенко був засуджений до штрафу в 20 тисяч рублів і року позбавлення волі умовно. Від умовного покарання він був звільнений через закінчення терміну давності. Журналіст свою провину категорично заперечував.

Восени 2008 року рішення про заборону виходу "Нового Петербурга" було успішно оскаржене в суді, в 2009 році випуск газети відновився.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme