Гройсман вважає, що українців з європейським безвізом поважатимуть в усьому світі

Українська влада зробить усе, щоб українців, які без віз подорожуватимуть Європою, ніде не вважали людьми "не того сорту"

Про це під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Depo.ua.

"Ще минулого тижня ми обговорювали з профільним віце-прем'єром Іванною Климпуш-Цинцадзе якісну комунікаційну компанію, щоб роз'яснити українцям, як скористатися безвізовим режимом. Очевидно, що найближчим часом українці матимуть можливість вільно подорожувати Європейським Союзом", - зазначив прем'єр.

На думку Гройсмана, візовий режим для українців – це рудимент старої системи, "яка відгороджувала прекрасну, 45-мільйонну країну в центі Європи від цивілізованого світу".

"І те, що ми розпочали історичний рух, щоб повернутися до європейської родини, ми зробимо все, щоб українця в кожному куточку світі поважали, щоб ніхто нас не вважав за людей іншого сорту...Знімемо всі бар'єри, рухаємося вперед, віддамо належне народу. Найближчим часом закінчимо ратифікацію угоди з ЄС. Україна буде змінюватися", - резюмував глава уряду.

Нагадаємо, що 6 квітня Європарламент підтримав 521 голосом надання безвізового режиму для України.

Наступний крок - затвердежння безвізу Комітетом постійних представників країн-членів Євросоюзу (COREPER), тобто послами ЄС. Остаточне рішення має ухвалити Рада Євросоюзу 11 травня. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти.

Рішення набуде чинності на 20 день після опублікування, тобто вже у червні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme