UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Німеччині тисячі пацифістів взяли участь у "великодніх маршах" проти воєн і мілітаризації у світі

У суботу, 15 квітня, тисячі людей у багатьох містах Німеччини вийшли на демонстрації - традиційні "великодні марші", які щорічно проходять в країні, починаючи з 1960-х років

Учасники протестували проти воєн, експорту зброї і нарощування озброєння у всьому світі, передає Depo.ua з посиланням на DW.

"В Берліні в акції взяли участь більше тисячі людей, в Штутгарті - дві тисячі, в Мюнхені - близько тисячі, повідомляє інформагентство AFP з посиланням на дані поліції. Всього в країні відбулося близько 50 "маршів", повідомили організатори. Мирні акції анонсовані і у великодню неділю", - говориться в повідомленні.

Промовці на "великодніх маршах" критикували серед іншого намір країн-членів НАТО витрачати на оборону два відсотки ВВП, політику німецького уряду щодо експорту зброї та заплановане президентом США Дональдом Трампом збільшення оборонного бюджету Штатів. Однією з головних тем була також політика Берліна та інших країн Заходу щодо біженців. Деякі демонстранти вийшли на вулиці з транспарантами, на яких виднілися написи "Нелегальних людей немає".

Голова католицького мирного руху Pax Christi Вільтруд Реш-Метцлер (Wiltrud Rösch-Metzler) у своїй промові згадав і про війну в Україні.

"Нам не байдуже, що війни та конфлікти в Сирії, Ізраїлі та Палестині або в Україні не закінчуються. Тому ми нагадуємо німецькому уряду про необхідність працювати задля політичних шляхів розв'язків зобов'язання", - цитує його промову AFP.

Нагадаємо, у Німеччині вилучать підручники з картою "російського" Криму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme