UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Поліція Петербурга затримала лідерів протесту далекобійників

Поліція Санкт-Петербурга (Росія) затримала кількох учасників автопробігу Об'єднання перевізників Росії по Невському проспекту на підтримку протестів далекобійників

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

"Затримано щонайменше п'ятеро осіб, серед яких лідери протесту Андрій Бажутін і Сергій Владіміров. Затриманих везуть у відділення поліції міста Пушкіна, їм ставлять у провину непокору поліції", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, петербурзьке інтернет-видання "Фонтанка.ру" повідомляє про десятьох затриманих.

"Конфлікт з правоохоронними органами розпочався майже відразу після старту автопробігу. Колоні учасників не дали від'їхати від табору: як тільки машини рушили, їх зупинили. Претензії правоохоронних органів викликали наклейки під лобовим склом автомобілів. Потім одного з учасників спробували затримати в ході перепалки при перевірці документів. Спроби інших учасників протесту заступитися за нього привели до більш масштабних і вже жорстких затримань за участю ОМОНу", - зазначає видання.

Як відомо, декілька об'єднань перевізників з 27 березня оголосили про проведення всеросійського страйку. Вони, зокрема, вимагають скасування плати за проїзд великовантажних автомобілів по федеральних дорогах через систему "Платон" і скасування транспортного податку.

З 15 квітня тариф у системі "Платон" офіційно підвищено до 1,9 рубля за кілометр шляху. Таке рішення голова уряду Дмитро Медвєдєв прийняв після зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу 23 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme