Поважна "аудиторія": Гройсману запропонували дев'ять кандидатур в аудитори НАБУ

Громадські організації запропонували Кабінету Міністрів 9 кандидатур на посаду члена комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро

Про це йдеться у відповіді "Українській правді" секретаріату Кабміну, передає Depo.ua.

Зокрема "Автомайдан-Київ", "Антикорупційний комітет Майдану" і громадська спілка "Гідність" пропонують Петроса Клерідеса, організація "Разом проти корупції" – Миколу Хавронюка, ГО "Рух за розвиток міста Запоріжжя" – Віктора Острянського, ГО "Публічний аудит" – Максима Гольдарба, ГО "Всеукраїнський центр протидії корупції та сприяння правоохоронним органам "Антикорупційна прокуратура" пропонує Павла Комірчого.

Організація "Реанімаційний пакет реформ" пропонує одразу три кандидатури: це Март Борщ, Карлос Кастресану, Джованні Кеселер.

Американська асоціація юристів "Ініціатива з верховенства права" пропонує Кабміну кандидатуру Роберта Сторча, якого раніше обрали на конкурсі як кандидата від Верховної Ради.

Валерій Небога значиться самовисуванцем у списку кандидатів.

Нагадаємо, що відповідно до закону "Про Національне антикорупційне бюро України" президент, Верховна Рада та Кабінет Міністрів щороку визначають по одному члену комісії з числа осіб, які мають значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях, володіють необхідними знаннями та навичками для проведення такої оцінки (аудиту), а також мають бездоганну ділову репутацію.

Кабмін розпочав відбір свого аудитора для НАБУ 19 березня.

А Верховна Рада 21 березня не змогла призначити одного з трьох аудиторів для Національного антикорупційного бюро серед двох кандидатур – Роберта Сторча і Найджела Брауна. 5 квітня там оголосили новий конкурс.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme