Луценко звільнив скандального прокурора Суса, - ЗМІ

Генеральний прокурор Юрій Луценко звільнив з органів прокуратури старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури Дмитра Суса

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на джерело в ГПУ, передає Depo.ua.

Співрозмовник видання повідомив, що Суса звільнили 13 квітня.

Сам Дмитро Сус у коментарі виданню заявив, що дізнався про це від журналістів і додав, що готовий буде відповідати на запитання у вівторок, 18 квітня.

"Давайте всі запитання у вівторок", - сказав він.

Нагадаємо, Дмитро Сус фігурував у конфлікті Генпрокуратури та Національного антикорупційного бюро у серпні 2016 року.

За даними ЗМІ конфлікт стався після того, як детективи НАБУ почали проводити розслідування стосовно департаменту з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури. Для цих цілей вони нібито орендували квартиру, в якій встановили обладнання для спостереженн і прослуховування.

Повідомлялося, що особлива увага приділялася прокурору Дмитру Сусу.

12 серпня двох працівників НАБУ затримали без причин співробітники ГПУ, доставивши їх у будівлю Генпрокуратури, незважаючи на зіткнення зі спецназом НАБУ.

Перед цим 5 серпня слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури приїхала в Національне антикорупційне бюро з метою проведення обшуків. Підставою стало розслідування про незаконне прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що слідчі розслідують факт незаконного прослуховування фізичної особи в рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ.

За її словами, для відшукання і вилучення документів, які дозволять встановити винних осіб, ГПУ провела виїмку документів і продовжила "необхідні слідчі дії".

У той же час, в НАБУ заявили, що дій, спрямованих на вилучення документів або обшуки в кабінетах співробітників або інших приміщеннях Бюро, з боку працівників ГПУ не відбувалося.

За словами глави НАБУ Артема Ситника, слідчі ГПУ прийшли з обшуками в Бюро за фактом нібито незаконного прослуховування фігурантів у справі заступника прокурора Київської області Олександра Колесника.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme