Хакери зуміли влаштували "найбільший злам в історії YouTube"

Хакерська угруповання OurMine зламала тисячі YouTube-акаунтів, включаючи профілі відомих блогерів

На це звернуло увагу видання The Sydney Morning Herald, передає Depo.ua.

Зловмисники додали до заголовків роликів назву свого угруповання і залишили в описі послання, в якому пояснили, що "злам пов'язаний з "перевіркою безпеки". У заяві також міститься твердження, що подія є "найбільшим зламом в історії YouTube".

В результаті інциденту постраждала компанія Studio71, яка представляє понад 1,2 тисячі каналів на YouTube. Сліди хакерського рейду досі можна знайти на каналах RomanAtwoodVlogs (понад 12 мільйонів передплатників), JustKiddingNews (понад 1,5 мільйона передплатників) і Wranglerstar (понад півмільйона передплатників).

За словами одного з блогерів, YouTube вже зайнялися захистом зламаних акаунтів і стверджує, що хакери не змогли вкрасти конфіденційну інформацію.

Нагадаємо, угруповання OurMine знаменита зламами акаунтів знаменитостей. Члени групи кожен раз залишають послання про те, що проводять перевірку безпеки, і пропонують свої послуги по зміцненню захисту за певну суму. У різний час OurMine атакували акаунти засновника Facebook Марка Цукерберга, голови Twitter Джека Дорсі, керівника Google Сундара Пічая і президента Yahoo! Марісса Майєра.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme