Творці "Голосу країни" відповіли на звинувачення в порушенні авторських прав

Через використання чужого аранжування на шоу "Голос країни-7" розгорівся скандал

10 квітня українська співачка Мар'яна Садовська, яка проживає в Німеччині, звинуватила організаторів талант-шоу "Голос країни-7" в порушенні авторських прав, повідомляє Depo.ua.

На її думку, в номері учасниці конкурсу Інгрет Костенко, яка 9 квітня в прямому ефірі телеканалу 1+1 виконувала українську народну пісню "Ой, летіла зозуля", використане оригінальне аранжування - права на нього належать Садовській та німецькому музикантові Ярі Синглю.

Про це Мар'яна Садовська повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Ось пересилають мої знайомі, що під час шоу "Голос країни" виконавиця Інґрет Костенко використала повністю моє аранжування (а практично композицію) на мотиви української пісні з репертуару колективу Древа з Крячківки "Ой, летіла зозуля". При цьому "здерто" не лише мою інтерпретацію, але і фортепіанне аранжування німецького композитора та піаніста Ярі Сінґля! (…) Не буду додавати лінк, але таки цього разу перешлю його GEMA, організації, котра береже авторське право тут у Німеччині і де ця моя інтерпретація зареєстрована. Просто накипіло".

Ситуацію прокоментували музичні продюсери талант-шоу "Голос країни-7" Руслан Квінта та Сергій Могилевський виданню Karabas Live.

"Ми завжди прагнемо вийти на прямий контакт з авторами, щоб узгодити використання їх творів в "Голосі країни" чи інших проектах. Ми платимо роялті в термін і завжди з повагою ставимося до авторського права. В даному випадку жоден з наших локальних правовласників не відгукнувся і не заявив прав на аранжування. У державній організації УААСП, де відбувається реєстрація, теж немає прав. Згідно із законом в титрах ми повинні вказувати автора, а оскільки пісня є народною, протитрували її відповідно.

У свою чергу, поважаючи авторське право Мар'яни Садовської, ми очистимо права відповідно до законодавства. Ми щасливі, що є такі талановиті люди, як Мар'яна, аранжуванням якої ми були натхненні, і вдячні їй за любов до української пісні, особливо народної, яка так важлива на "Голосі країни", - заявили музичні продюсери.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme