UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Луценка разом з НАБУ створили слідчу групу у справі "Чорної каси"

Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури у спільній слідчій групі з Національним антикорупційним бюро здійснює розслідування "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Про це в коментарі Укрінформу повідомив керівник Департаменту Сергій Горбатюк, передає Depo.ua.

"Наш Департамент у ході слідства перевіряє "чорну бухгалтерію" саме як можливий доказ діяльності злочинної організації. Ми пропрацьовуємо всі записи в першу чергу під цим кутом, з'ясовуючи як формувалася "чорна каса", як роздавалися гроші, які цілі перелідувалися у кожному випадку", - сказав він.

За словами Горбатюка, між відомствами є співпраця у проведенні перевірки записів "чорної бухгалтерії", у тому числі шляхом обміну документами та інформацією.

Нагадаємо, що 28 травня 2016 року колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати "Партією регіонів" готівкових коштів (2 млрд грн) низці колишніх та нинішніх високопосадовців.

13 червня в НАБУ допитали голову ЦВК Михайла Охендовського, його заступника Андрія Магеру та члена ЦВК Жанну Усенко-Чорну.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура взяла зразки почерку Охендовського та деяких нардепів, які фігурують у цій справі, а 13 грудня керівник САП підписав підозру голові ЦВК, яка була вручена фігуранту справи того ж дня.

За даними САП, документами так званої "чорної бухгалтерії" ПР підтверджуються чотири випадки отримання Охендовским готівкових коштів в офісі Партії регіонів у Києві на вул. Липській, 10, на загальну суму 734 США.

Сам Охендовський заявив, що вважає вказане кримінальне провадження сфабрикованим, але готовий до співпраці зі слідством.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme