Тіллерсон "проїхався" по Росії за хіматаку в Сирії

Державний секретар США Рекс Тіллерсон розкритикував Росію за те, що вона не змогла завадити сирійській владі здійснити хімічну атаку на місто, яке утримують повстанці

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС Україна.

"Росія погодилася контролювати процес знищення запасів хімічної зброї в Сирії і гарантувати повну заборону її використання", - нагадав держсекретар США і додав, що відповідальність за використання цієї зброї лежить на РФ.

Водночас він заявив, що США не мають доказів того, що Росія знала про хімічну атаку.

Однак, "чи була Росія співучасником, її спеціалісти були некомпетентними або їх обвела навколо пальця" сирійська влада - у будь-якому випадку російська влада "не виконала своїх зобов'язань перед міжнародною спільнотою", сказав Тіллерсон.

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" у понеділок мають зустрітися в Італії. На зустрічі обговорюватиметься, як збільшити тиск на Росію, щоби змусити її дистанціюватися від президента Сирії Башара Асада.

11-12 квітня Тіллерсон перебуватиме з візитом у Москві, де у нього запланована зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Нагадаємо, у ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що цей удар відповідав "життєво важливим інтересам національної безпеки" США.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб, внаслідок якої загинули 84 людини, в тому числі 27 дітей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme