В Україні фіксують ажіотаж із закордонними паспортами

Після рішення Європарламенту про ліберазізацію візового режиму з Україною серед українців спостерігається ажіотаж із отриманням закордонних паспортів 

Про це заявив прес-секретар держпідприємства "Документ" Володимир Поліщук в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Depo.ua.

"В нас існує певний сезонний ажіотаж завжди перед літом, коли люди згадують, що треба оформити закордонні паспорти для виїзду в туристичні поїздки або на навчання, або переслідують іншу мету. Але звичайно буде підвищений ажіотаж щодо оформлення закордонних паспортів", - прогнозує Поліщук.

Він додав, що 6 квітня на офіційний сайт "Документу" зайшло більше людей, ніж завжди.

Так, якщо в будні дні на сайт "Документу" заходять 7-8 тисяч користувачів, то вчора було майже 25 тисяч. "Наш сайт, на жаль, не зміг спрацювати, але технічні працівники перевели цого на більш потужний майданчик і сайт паспортного есрвісу працює", - зазначив речник підприємства.

Нагадаємо, що 6 квітня Європарламент підтримав 521 голосом надання безвізового режиму для України.

Наступний крок - затвердежння безвізу Комітетом постійних представників країн-членів Євросоюзу (COREPER), яке відбудеться 26 квітня.

Остаточне рішення має ухвалити Рада Євросоюзу 11 травня. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти.

Рішення набуде чинності на 20 день після опублікування, тобто вже у червні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme