UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Заяви екс-мера Лондона перевірять на антисемітизм

Колишній мер Лондона, лейборист з багаторічним стажем Кен Лівінгстон тимчасово позбувся членства в партії та може втратити його назавжди у зв'язку з тим, що вже другий раз за рік опинився в центрі скандалу через антисемітські висловлювання

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

Членство Лівінгстона призупинили у вівторок ввечері. Глава партії Джеремі Корбін стверджує, що навіть після цього колишній мер продовжив відпускати образливі фрази на адресу євреїв - і це може зажадати від партії подальших дисциплінарних заходів.

"Коментар Кена відрізнявся дивовижною безтактністю, і він глибоко образив єврейську діаспору. Нас глибоко засмучує, що такий послідовний у минулому антирасист, як Кен, не зміг визнати недоречність своїх коментарів і вибачитися за біль, яку він заподіяв", - зазначив Корбін.

Тепер питання про те, чи по дорозі колишньому градоначальнику з лейбористами, буде вирішувати вище керівництво партії.

Нагадаємо,що багатомісячний скандал навколо Лівінгстона розгорівся рік тому. Парламентарій-лейборист Джон Манн в ефірі телешоу назвав колишнього мера антисемітом через його слова про те, що в 1932 році у Гітлера нібито був план переселити євреїв на землі Палестини, до того, як лідер нацистської Німеччини "зійшов з розуму".

Рік потому колишній мер, прозваний "Червоним Кеном", сказав, що не відмовляється від своїх слів про те, що Гітлер "пішов на угоду" з сіоністами. За словами Лівінгстона, його виключають з партії за те, що він "говорить правду".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme