Україна позбавила Європу ілюзій, - прем'єр Литви

Україна позбавила Європу ілюзій, що більше у світі не буде агресії і ніхто не зазіхатиме на суверенітет інших країн

Про це заявив прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс під час виступу на 10-му Київському безпековому форумі, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Я вважаю, що сьогодні слово Україна, принаймні для мене, означає країну, яка вивела Європу з полону ілюзій. Для мене Україна - це країна, яка змусила переглянути погляди про те, що зараз агресія неможлива", - зазначив литовський прем'єр.

За його словами, до початку російської агресії проти Української держави європейські країни були впевнені, що прийнятих раніше документів і домовленостей достатньо, аби бути впевненими, що ніхто не втручатиметься у їхні внутрішні питання, проте нинішня ситуація показала протилежне.

Глава литовського уряду зауважив, що балтійські країни підтримують Україну, оскільки вже стикалися у своїй історії з подібною агресією.

"Балтійські країни вже бачили подібне у своїй історії, коли великі держави навколо вирішували замість них, як ці три балтійські країни мають далі жити, коли десь там, за лаштунками ухвалювали рішення, до кого ми маємо належати, із ким ми маємо бути. Ми тоді не змогли опиратися. І зараз Україну відіграє дуже символічну роль", - наголосив Скверняліс.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme