Для смартфонів створили матеріал, який вміє "заліковувати" подряпини

Дослідники Каліфорнійського університету в Ріверсайді розробили матеріал, який має можливість відновлюватися самостійно

Цей матеріал виготовлений з еластичного полімеру і може бути використаний в якості покриття дисплея смартфонів, повідомляє Depo.ua з посиланням на Business Insider.

Дослідники провели кілька тестів на матеріалі, включаючи його здатність відновлювати себе від порізів і подряпин. Після того, як вони розірвали фрагмент з цього матеріалу навпіл, він відновив себе протягом не менше 24 годин, говорить один з творців матеріалу Чжао Ван.

self healing

Новий матеріал здатний розтягуватися в 50 разів і містить іонну сіль. В його основі лежить іон-діполева взаємодія, завдяки якій після нанесення ушкоджень іони і молекули притягуються один до одного, відновлюючи первісну структуру.

"Вперше вчені створили матеріал що самовідновлюється та може проводити електрику, що робить його особливо корисним для використання в мобільних телефонах і акумуляторах. Матеріали для самовідновлення можуть здатися далекими від реального застосування, але я впевнений, що вони скоро з'являться в мобільних телефонах", - підкреслив Чжао Ван.

На деяких телефонах LG, таких як G-Flex, вже є аналогічний матеріал на задніх кришках, який може сам "лікувати" подряпини. Але цей матеріал не може проводити електрику, тому виробники не можуть використовувати його для екранів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme