"Укрзалізниця" зірвала відвантаження залізної руди з українських ГЗК на експорт, - нардеп

ПАТ "Укрзалізниця" не справляється з транспортуванням залізорудної сировини українських гірничо-збагачувальних комбінатів на експорт у зв'язку з браком локомотивів

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Олександр Вілкул, повідомляє Depo.ua з посиланням на "112-Україна".

"В Одеській області на під'їздах до портів відбувається черговий транспортний колапс: знерухомлені 50 складів через те, що УЗ не вистачає локомотивів. Обіцяні поліпшення, у т. ч. в частині ремонту парку локомотивів, так і залишаються порожніми обіцянками. І навіть існуючий ресурс не використовується з розумом. Ім'я цій біді – безгосподарність", - написав він.

За його словами, в даний час криворізьких ГЗК не можуть вивезти свою продукцію на експорт.

"За підсумками минулого зупинки руху (20 березня) безповоротно втрачено 15 вантажних складів (маршрутів) з рудою, за кордон не потрапили 55 тис. т залізорудної сировини. А це ні багато, ні мало 3,5 млн дол. валютної виручки, яких країна не дочекається. Тільки за вчора було недовантажено близько 30 тисяч тонн, сьогодні судячи з усього буде не менше. Це знову мільйони доларів недоотриманого валюти, в якій так гостро потребує Україна", - зазначив нардеп.

При цьому Вілкул вважає, що цей колапс був давно прогнозованим. "Бо корінь бід – погана керованість і викликає питання кадрова політика транспортного монополіста. Подібні катаклізми стали постійними супутниками призначеного в лютому 2017 року директора з вантажних перевезень УЗ Максима Кушнірчука, відомого своїми специфічними зв'язками з іноземним транспортним бізнесом і вмінням заробляти на всьому, що пов'язане із залізницею", - констатував він.

"Пам'ятником" цим заробітчанам у штаті "Укрзалізниці" є 50 знерухомлених складів на під'їздах до портів, до яких у "нових" і "високоефективних" топ-менеджерів з непристойно великими зарплатами просто немає діла. Тільки не треба нам таких "пам'яток". І менеджерів таких не треба. Заводи повинні працювати на максимум своїх можливостей, а не бути заручниками бардаку в залізничній монополії. До того ж за цей бардак нові менеджери з УЗ без докорів совісті просять заплатити підприємства через чергове підвищення тарифів. Але з таким сервісом тарифи треба не підвищувати, а знижувати, причому разом із зарплатами авторів цього бардаку", - підкреслив Вілкул.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme