У ЗМІ з'явились подробиці життя ймовірного петербурзького смертника

У ймовірного виконавця теракту в метро Санкт-Петербурга, уродженця Киргизії Акбаржона Джалілова не було киргизького громадянства, він його отримав у 2011 році

Про це повідомило "Интерфаксу" джерело в силових структурах на півдні Киргизії, передає Depo.ua.

Джалілов, 1995 року народження, отримав російське громадянство в генеральному консульстві Росії в місті Оші на півдні Киргизії, розповів співрозмовник агентства. Для цього батько Джалілова, який на той момент вже був громадянином Росії, написав заяву. Батько ймовірного терориста виїхав на Росію на заробітки на початку 2000-х.

В Оші живе мати Джалілова разом з його молодшими сестрою і братом "З батьком зв'язатися поки не вдалося", - додало джерело.

Приватний будинок, що належить родині Джалілова, знаходиться в одному з місць компактного проживання громадян Киргизії узбецької національності, передає кореспондент "Интерфаксу" з Оша. Зараз будинок закритий. Сусіди родини розповіли, що Джалілов не приїжджав на історичну батьківщину кілька років, оскільки постійно знаходився на Росії.

За даними ЗМІ, підозрюваний ще в 2015 році працював кухарем в петербурзькому суші-барі.

А останнім часом, Акбаржон Джалилов працював в автомайстерні кузовщиком, разом зі своїм батьком.

Нагадаємо, 3 квітня в метро Санкт-Петербурга сталось кілька вибухів у вагонах метро. За даними російського МОЗ, внаслідок вибуху загинули 14 людей, ще 51 людина постраждала.

Пізніше стало відомо, що ймовірно теракт здійснив уродженець Киргизстану, який отримав російське громадянство.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme