Голова фінкомітету Рибалка про кредит МВФ: це сповзання в болото бідності

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка критично оцінює оптимізм влади щодо виділення чергового траншу кредиту МВФ Україні в розмірі $ 1 млрд

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає Depo.ua.

"Чому так радіють представники влади? Це визнання успіху реформ? Правда? А як бути з тим фактом, що з 11 попередніх "маяків" від МВФ Україна виконала тільки 3? Щось не сходиться", - написав політик.

На його думку, насправді радіти нічому.

"Продовження співпраці з МВФ свідчить про глибину хвороби української економіки. До того ж нам дали гроші, левова частка яких піде на покриття минулого боргу перед самим МВФ", - зазначив він

Рибалка додав, що незважаючи на те, що в новому меморандумі є багато нових умов, українська влада чомусь приховує документ від суспільства і власного парламенту.

"Це вкрай дивує експертів, адже навіть у внутрішніх документах МВФ міститься рекомендація проводити публічні дискусії і обговорювати їх поради з громадянським суспільством країни, яка отримує кредитну допомогу. Те, що українська влада приховує меморандум навіть від українських депутатів, яким його виконувати, наштовхує на підозри, що знову зобов'язання перед МВФ виконувати ніхто не збирається. Або знову спробують "проштовхнути" через парламент чергові ганебні закони, які не можна показувати широкій публіці, а треба змусити Верховну Раду голосувати з коліс. Краще вночі. Щоб ніхто не встиг нічного зрозуміти", - вважає Рибалка.

За його словами, з того проекту, який неофіційно потрапив в Інтернет, зрозуміло, що в ньому є кроки зі скорочення витрат і затягування фінансових "гайок".

"Якщо виконати ці параметри, то економіка залишиться в режимі фінансового голоду до 2020 року. А це буде означати продовження сповзання в болото бідності і відсутність надії на прискорене економічне зростання", - вважає глава фінкомітету Ради.

Він додав, що саме тому Радикальна партія наполягає на кардинальній зміні економічної політики і запропонувала власний план.

"Тільки системна підтримка власних виробників і експортерів, виробництв з високою доданою вартістю, дозволить Україні швидко розвиватися", - впевнений Рибалка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme