Астрономи в Сонячній системі знайшли чотири потенційні планети

Вчені виявили в Сонячній системі чотири небесні тіла, які можуть отримати статус планети

Дослідження космічного простору в кінці березня три дні проводили астрономи-любителі і вчені з обсерваторії Сайдінг-Спрінг в Австралійському національному університеті, передає Depo.ua з посиланням на Science Alert.

У триденному марафоні взяли участь близько 60 тисяч людей зі всього світу. Їх дані допомогли класифікувати більше чотирьох мільйонів інших космічних об'єктів. Один з цих добровольців, Тобі Робертс, проаналізував 12000 об'єктів.

Чотири знайдених об'єкта будуть вивчені за допомогою телескопа в Сайдинг-Спрінг. Необхідно зрозуміти, чи є вони насправді Дев'ятою планетою, або ж це астероїди. Тим не менш, керівник незвичайного проекту, астроном Бред Такер заявив, що наукова цінність такого проекту безперечна, незалежно від результатів перевірки. Більш того, отримані дані вже виключили ймовірність виявити планету в 90% місць в небі над південною півкулею Землі.

Зараз вчені сходяться на думці, що гіпотетична дев'ята планета повинна знаходитися на орбіті з періодом близько 15 тисяч років, а її маса повинна приблизно в 10 разів перевищує масу Землі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme