У Німеччині показали новий фільм про допінг на Олімпіаді

Німецький телеканал ARD 2 квітня показав документальний фільм про повторну перевірку допінг-проб низки ямайських легкоатлетів, взятих під час Олімпіади-2008 у Пекіні

Про це повідомляє DW, передає Depo.ua.

Як говориться в фільмі, в допінг-тестах було в невеликих кількостях виявлено заборонену речовину кленбутерол. Поки що про жодні санкції не повідомляється, в тому числі через те, що наявність кленбутеролу може пояснюватися споживанням заражених продуктів в Пекіні, зокрема, зараженого м'яса. Про яких саме спортсменів йдеться, у фільмі не повідомляється.

Раніше Міжнародний Олімпійський комітет (МОК) повідомив, що в "атлетів з низки країн" в допінг-пробах виявлено "вкрай незначна кількість кленбутеролу".

У 2008 році за збірну Ямайки вже виступав світовий рекордсмен і нинішній лідер серед спринтерів - Усейн Болт. У Пекіні він здобув 2 золоті медалі - на дистанціях 100 і 200 метрів. Ще одну золоту медаль Ігор-2008 - в естафеті 4х100 м - збірна Ямайки вже втратила, оскільки в кінці січня 2017 року МОК офіційно оголосив про те, що в пробах Нести Картера був виявлений допінг.

Раніше телеканал ARD показав низку фільмів про масове вживання допінгу в спортсменами Росії. Крім іншого, в січні було випущено в ефір розслідування, в рамках якого російський бігун Андрій Дмитрієв розповів в інтерв'ю німецькому журналісту Хайо Зеппельту про "допінгову мафію" у Росії. Після виходу фільму в ефір Дмитрієв виїхав з Росії, оскільки, за його словами, відчував сильний тиск через свої зізнання.

Нагадаємо, чотири футболісти збірної Росії потрапили в допінг-список WADA.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme