Порошенко посилив охорону іноземних дипломатів

Президент України Петро Порошенко підписав закон про вдосконалення законодавства щодо здійснення державної охорони іноземних посадових осіб та міжнародних організацій в Україні

Йдеться про закон "Про внесення зміни до статті 7 закону України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб", пише Depo.ua з посиланням на прес-службу глави держави.

Цими змінами на законодавчому рівні закріплюється механізм взаємодії органів державної влади у сфері забезпечення безпеки та здійснення державної охорони керівників зовнішньополітичних відомств іноземних держав і певної категорії посадових осіб міжнародних організацій, які прибувають в Україну чи перебувають на її території.

"Реалізація його положень сприятиме додержанню загальноприйнятих міжнародних норм, правил, традицій організації офіційних заходів, поліпшенню й оптимізації порядку проведення в Україні заходів протокольного і церемоніального характеру", - йдеться в указі.

Нагадаємо, 29 березня після обстрілу польського генконсульства в Луцьку президент Петро Порошенко розпорядився посилити охорону дипломатичних установ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme