"Фронтовики" Яценюка вимагають "оновлення" НКРЕКП та звіту антимонопольників

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що рішення про абонплату за газ має бути скасоване

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної Ради, передає Depo.ua.

"Народний фронт заявляє, що НКРЕ КП повинно терміново анулювати рішення проведення щомісячної абонплати за підключення до системи газопостачання. Це новий податок на користь Фірташа та Льовочкіна, бо вони є власниками більшості облгазів в Україні. Без деолігархізації газу та електророзподілення такі рішення не можна приймати, це ніщо інше, як здирництво. Якщо НКРЕ КП не змінить своєї олігархічної політики, "Народний фронт" ініціюватиме рішення щодо повного кадрового оновлення цієї нацкомісії, ми наполягаємо на вивченні рішень НКРЕ КП", - заявив Бурбак.

Крім того, він від імені фракції вимагає негайного звіту в парламенті Антипонопольного комітету та Фонду держмайна України.

"Від фонду ми чекаємо звіту, чому другий рік поспіль не проводиться приватизація держпідприємств. В АМКУ хотілось би запитати про діяльність російських монополістів на нашому ринку.

За даними ГПУ фактично забезпечили тютюнову монополію Україну компанію "Тедіс", яка вивела за 2,5 роки понад 3,5 млрд гривень для фінансування туристичних організацій в ОРДЛО. Треба перевірити всі дії АКМУ і якщо є дії, які сприяли фінансуванню війни проти України, справа має закінчитись жорстким законним вироком", - пояснив свої вимоги лідер фракції "Народного фронту".

Нагадаємо, що з 1 квітня українці будуть платити за газ суму, що не залежить від споживання газу. Абонплата буде вираховуватися залежно від приєднаної потужності (газового лічильника) кожного споживача. Парламентська опозиція вже погрожує блокувати трибуну через це рішення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme