UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Ізраїлі схвалили будівництво на Західному березі Йордану

Військово-політичний кабінет Ізраїлю одноголосно схвалив будівництво першого за 25 років єврейського поселення на Західному березі річки Йордан

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху, передає Depo.ua з посиланням на "112 Україна".

"Військово-політичний кабінет, очолюваний прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, одноголосно схвалив створення нового поселення для жителів Амона, в районі долини Шилох", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, планується побудувати близько 2 тис. будинків.

За даними газети Haaretz, яка поспілкувалася з неназваним високопоставленим джерелом в Білому домі, Нетаньяху пішов на подібний крок до того, як президент Сполучених Штатів Дональд Трамп публічно висловив стурбованість щодо цієї проблеми.

Тим не менш, у лютому повідомлялося, що Трамп попросив Нетаньяху утриматися з поселенської активністю.

Нагадаємо, що 24 січня міноборони Ізраїлю оголосило про будівництво 2,5 тис. одиниць житла на Західному березі Йордану, а двома днями раніше стало відомо про плани Ізраїлю побудувати 566 будинків у Східному Єрусалимі.

23 грудня Рада безпеки ООН схвалила резолюцію, в якій міститься заклик до Ізраїлю припинити будівництво поселень на окупованій палестинській території, включаючи Східний Єрусалим. Причому, всупереч очікуванням, США не скористалися правом вето, а лише утрималися.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав резолюцію ООН ганебною і звинуватив в цьому адміністрацію президента США. Крім того Ізраїль вирішив скоротити внески до цієї організації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme