Україна і надалі відстоюватиме свою позицію щодо "боргу Януковича", - Мінфін

На наступних етапах процесу в суді за позовом Росії до України щодо "боргу Януковича" в 3 млрд дол. Україна продовжить послідовно відстоювати свою позицію і захищати державні інтереси з використанням всіх можливостей англійського права

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства фінансів, передає Depo.ua.

У повідомленні наголошується, що в суді у середу, 29 березня Англійський суд не підтримав позицію України щодо так званого російського боргу, але дозволив подати апеляцію.

Суд також задовольнив клопотання про тимчасове призупинення виконання прийнятого рішення.

"Україна з повагою ставиться до цього рішення, яке було прийнято в складному і невизначеному правовому полі. Більш того, ми вітаємо те, що суддя визнав акти економічної і військової агресії проти України та її народу, які Росія безперервно і з більшою інтенсивністю здійснює з 2013 року, і які також були визнані і засуджені міжнародною спільнотою", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що позиція України була визнана суддею сильною і обґрунтованою. Однак суддя врешті-решт вирішив застосувати певні формальні норми англійського права і винести рішення не на користь України.

"У найближчі кілька днів українська сторона ознайомиться з повним текстом рішення і детально проаналізує його наслідки разом зі своєю командою юридичних радників", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, на Росії пропонували Україні віддавати борг Януковича "натурою".

Зазначимо, що Росія подала позов до України у Високий суд Лондона щодо боргу в 3 млрд доларів (так званий "борг Януковича") 17 лютого 2016 року.

20 січня 2017 року Високий суд в Лондоні, який розглядає цю справу, взяв перерву для винесення свого вердикту.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme