Стали відомі деталі порушеної на Росії справи за вбивство Вороненкова

Справа про вбивство у Києві екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова розслідується Слідчим комітетом Росії за двома статтями Кримінального кодексу

Про це повідомили джерела, близькі до слідства, передає Depo.ua з посиланням на "Коммерсантъ".

Слідство ведеться за ст. 105 (умисне вбивство) та ст. 222 КК україни (незаконний обіг зброї). При цьому порушення кримінальної справи виявилося можливим на підставі ст. 12 КК. Згідно з цією статтею, проти громадян іншої держави, які вчинили злочин не в Росії, буде порушено кримінальну справу, якщо злочин "спрямована проти інтересів Російської Федерації або громадянина Російської Федерації". Слідство вважало, що проти інтересів Росії спрямована позиція Києва про "російський слід" у цьому злочині.

При цьому, як раніше повідомляв СКР, Денис Вороненков на момент вбивства залишався громадянином Росії з-за порушеної проти нього кримінальної справи. Крім того, заяви української влади про причетність Москви до вбивства, зробили це злочин і спрямованим проти інтересів Росії".

СКР вже сформував слідчу групу у зв'язку з вбивством Вороненкова. Найближчим часом слідчі планують допитати родичів і знайомих екс-депутата, які проживають у Росії. Надалі аналогічні запити будуть направлені в Україну.

Нагадаємо, 23 березня у Києві, біля готелю "Прем'єр Палас", вбили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав в Україні політичний притулок. Його поховали 25 березня у Києві.

29 березня в Московському суді повідомили, що незадовго до вбивства Вороненков подав до суду звернення, в якому розповів про погрози на його адресу.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом вбивства Дениса Вороненкова.

Зазначимо, що Вороненков був одним з ключових свідків у справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme