НАБУ порушило справу проти голови Солом'янського суду у справі Насірова

НАБУ відкрило кримінальне провадження стосовно голови Солом'янського суду Людмили Шереметьєвої, яка самоусунулася від своїх обов'язків у справі Насірова і розпустила суд, заблокувавши обрання йому запобіжного заходу

Про це йдеться у відповіді НАБУ стосовно заяви народних депутатів про кримінальне правопорушення, передає Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

В НАБУ повідомили, що заяву прийнято і за результатами її розгляду в Єдиний реєстр досудових рішень внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України, розпочато кримінальне провадження.

Раніше група народних депутатів передала в НАБУ заяву про порушення посадових обов'язків головою суду Солом'янського району Києва Шереметьєвою.

У заяві йдеться, що 5 березня Шереметьєва самоусунулася і не виконала свої посадові обов'язки - не призначила чергового суддю для розгляду клопотання захисту Насірова про відвід судді Олександра Бобровника, який вів засідання про обрання запобіжного заходу відстороненому голові ДФС Насірову.

Нагадаємо, що 16 березня дружина Насірова внесла заставу в 100 млн, і через кілька годин голова ДФС вийшов із Лук'янівського СІЗО під домашній арешт.

У НАБУ пообіцяли розібратися, звідки ж у родини Насірових такі гроші.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme