Глава НАЗК поскандалила з Гройсманом

Голова Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак влаштувала суперечку з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом через непрацюючий реєстр е-декларування

Це сталося на сьогоднішньому засіданні уряду, передає Depo.ua.

"Я закликаю до того, щоб ми сіли і просто спокійно сіли і обговорили ті проблемні місця, які існують. Але ми постійно намагаємося говорити з системним адміністратором", - закликала Корчак, коментуючи збій в системі е-декларування.

Гройсман, у відповідь, закликав главу НАЗК "сісти і робити свою роботу". "Ми робимо свою роботу. Ви не бачите, ви не хочете цього бачити. І я це відповідально заявляю", - обурилась Корчак на ці слова.

"Послухайте мене уважно. Ви можете стати перед дзеркалом і сама на себе кричати. Ви заспокойтеся будь ласка і просто добросовісно робіть свою роботу. Бо я вам наголошую, що ви робите сьогодні своєю безтолковістю і бездіяльністю. Ви самі не здатні організувати роботу вашого сайту і таким чином ви ставите всіх людей перед загрозою двох років тюрми. І таких людей сотні тисяч в нашій країні. Якби не деякі політичні сили, жодної системи декларування в країні би не було. Ви все, що могли, валили б, щоб не запустити вчасно цей процес...Ви мені просто клялись, що 15 серпня запускаємо систему і потім ледве-ледве перетягнули на вересень. Я не знав, куди очі дівати від всіх", - заявив глава уряду.

"Вам треба гроші? Нате гроші. Ви не хочете з цим сервером працювати, купіть собі новий сервер, оголосіть тендер. У вас є 27 мільйонів. Вам треба 50 мільйонів? Ми вам даємо 50 мільйонів. 100 - буде 100 мільйонів. Дайте нормальне функціонування системи. Я не можу працювати. Я що вам керівник? Ви ж незалежний орган, який має спеціальний статус. Візьміть, зробіть свою роботу", - закликав Гройсман главу НАЗК.

Нагадаємо, що сайт НАЗК "лежить" вже майже тиждень через технічні збої. Веб-сайтом технічно опікується Держспецзв'язок, який підпорядкований уряду.

Сьогодні глава НАЗК Наталія Корчак заявила, що реєстр е-декларування "замовили".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme