Сенат США дозволив голосувати за вступ Чорногорії до НАТО

Сенат США проголосував переважною більшістю голосів за те, щоб прийняти заявку Чорногорії на вступ країни в НАТО, відкривши таким чином балканській країні дорогу до військового альянсу

У понеділок, 27 березня, 97 сенаторів проголосували за завершення дебатів і дозвіл на голосування в кінці цього тижня про ратифікацію членства Чорногорії в НАТО, передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

Зазначають, що лише два голоси "проти" висловили сенатори-республіканці Ренд Пол і Майк Лі.

Остаточне голосування відбуватиметься у верхній палаті Конгресу США. Як тільки це відбудеться, Іспанія залишиться єдиною країною в альянсі з 28-ми членів, яка повинна схвалити прохання Чорногорії щодо офіційного членства в альянсі.

Нагадаємо, що Москва виступає проти будь-якого розширення Північноатлантичного альянсу. Затримка з ратифікацією Сполученими Штатами угоди про вступ Чорногорії до НАТО викликала питання, чи піде адміністрація Дональда Трампа і його Республіканська партія на протистояння з Росією, незважаючи на прагнення Трампа до поліпшення відносин.

Чорногорія отримала офіційне запрошення в НАТО на початку грудня 2015 року. Для перетворення Чорногорії в повноправного члена НАТО необхідна ратифікація відповідного документа всіма 28 країнами-членами альянсу. Станом на початок березня вже 24 країни ратифікували угоду.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme