Рішення офіцерів, що служать на "передку", має розглядати віськовий трибунал, - Тетерук

Заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук вважає, що розглядати рішення офіцерів на лінії фронту повинен військовий трибунал

Про це він заявив у прямому ефірі "112 каналу", повідомляє Depo.ua.

"Це є для нас певним викликом. Я вважаю, що офіцерами, які приймають рішення на лінії фронту, повинен розглядати військовий трибунал. Коли громадянська суддя переносить своє бачення цивільного судочинства на розгляд справи командира, який приймав рішення для виконання бойового завдання, вона завжди може неправильно оцінювати ті ризики, які існують", - заявив Тетерук.

Тетерук також навів у приклад свою власну історію при виході його підрозділи з Іловайська.

"Я такий же командир, який виконував бойові завдання, також маю при виході з Іловайська 10 загиблих, тепер можу бути засудженим за те, що моя роль управління підрозділом була такою, що призвело до загибелі. Треба оцінювати не тільки умови, в яких діє підрозділ, але і вогневу міць супротивника і багато інших складових, коли командир приймає рішення", - вважає депутат.

Нагадаємо, 27 березня суд визнав генерала Назарова винним у загибелі 49 військових в катастрофі ІЛ-76 у червні 2014 року.

Під час суду офіцери штабів і військкоматів запустили "флешмоб" з "відбілювання" обвинуваченого генерала. На засіданні суду 22 лютого родичі загиблих десантників вигнали з суду "групу підтримки" обвинувачуваного генерала. Справу генерала Назарова, обвинувачуваного в загибелі 49 військових, відправили на дорозслідування. На наступному засіданні до списку відповідачів додали міністерство оборони України. Представник Міноборони відхрещується від компенсації родичам загиблих в катастрофі ІЛ-76 військовослужбовців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme