Німецькі компанії тікають з Британії через Brexit

Частина німецьких компаній планує закрити бізнес у Великобританії в зв'язку з планом Brexit 

 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

За даними Німецької торговельно-промислової палати (DIHK), близько 40% німецьких підприємств, які мають бізнес у Великобританії, очікують погіршення своїх фінансових показників. Відзначають, що ще близько 9% підприємців планують згорнути свій бізнес у Великобританії та перенести його до інших держав Євросоюзу або за його межі, повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Очікувані додаткові видатки у вигляді тарифів та податків, а також зростання бюрократії у новій прикордонній до (об'єднаної) Європи держави негативно вплине на бізнес з обох боків кордону", - йдеться у звіті Німецької промислово-торговельної палати. У звіті зазначається, що у 2016 році експорт ФРН до Великобританії знизився на 3,5%.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей запустить процедуру виходу країни з ЄС 29 березня.

Зазначимо, що 13 березня парламент Британії наділив Терезу Мей повноваженнями запустити Brexit, а 16 березня королева Єлизавета II схвалила відповідний закон, після чого він вступив в силу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme