У РПЦ вважають, що дітям треба більше розповідати про бісів

В Єкатеринбурзькій єпархії вважають, що дітей слід готувати до "духовних загроз" і, зокрема, інформувати про існування нечистої сили

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Znak.com.

"Серйозна розмова про духовну безпеку школярів" в РПЦ хочуть ініціювати в зв'язку інцидентом в Средньоуральского жіночого монастиря, де четверокласники єкатеринбурзької гімназії № 212 стали свідками сеансу вигнання бісів і були серйозно налякані.

У прес-службі єпархії, пославшись на єпископа Среднеуральского Євгенія (Кульберга), церковне відомство цікавиться, чому батьків і дітей не лякають "реальні демони, якими рясніють кіно- і телеекрани, комп'ютерні ігри".

Він докладно розповів про сеанс, свідками якого стали діти в монастирі. "Такі священнодійства нечасто відбуваються в Церкві. Як правило, це відбувається в монастирях, - каже владика Євген. - Ті люди, які випробували на собі або на близьких нестерпне дію злих духів, звертаються за допомогою в ті православні храми і монастирі, де за особливим благословенням священнопочатку відбувається цей чин, що іменується в народі "вичитком".

За словами священнослужителя, біснувата людина в звичайному житті сильно страждає. "Усередині такої людини присутня ще одна (або більше) особистостей, яка змушує його здійснювати ті вчинки, які сама людина не хоче робити. Не дає спати, не дає жити звичайним людським життям. При спробах чинити опір дії цієї "особистості" людина відчуває помсту: біс змушує людину кричати, гарчати, гавкати, лаятися, трястися - це жахлива картина, відзначають ті, хто хоч раз ставав свідком "вичитки", - каже владика.

За його словами, після того, що сталося монастирі вжив заходів: оголошення на вході написано більшим шрифтом, а відеотрансляція дійства буде відключатися, і тепер ймовірність того, що непідготовлені люди знову потраплять на вичитку, вкрай мала.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme