Порошенко за рік помилував 67 засуджених

У минулому році президент України Петро Порошенко помилував 67 засуджених 

Про це на брифінгу заявив керівник Департаменту з питань помилування АПУ Олександр Букалов, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу відомства.

"Президент помилував 67 ув'язнених. Разом з тим, він не задовольнив клопотання стосовно осіб, які вчинили тяжкі чи особливо тяжкі умисні злочини або були неодноразово засуджені та такі, що відбули дуже незначний термін покарання", - зазначив Букалов.

Він уточнив, що Порошенко помилував 23 людей шляхом скорочення терміну призначеного покарання, решта засуджених були повністю звільнені від подальшого відбування покарання.

"З помилуваних людей вісім були засуджені за вчинення необережних злочинів. Значна частина помилуваних – люди похилого віку, з яких 17 осіб старші 60 років. Практично всі помилувані засуджені вперше, хоча майже половина з них відбували значні терміни покарання. Всі помилувані не є рецидивістами та їх звільнення не загрожує безпеці громадян України", - поінформував чиновник.

За його даними, загалом протягом року Департамент отримав 1791 матеріал щодо помилування, з них було 1435 клопотань про помилування 1253 засуджених.

Нагадаємо, 22 грудня 2016 року президент Петро Порошенко помилував дев'ять засуджених прихильників "ЛНР" та "ДНР".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme