У Гонтаревої чекають на четвертий транш МВФ до квітня, а на п'ятий - у травні

Національний банк допускає, що Міжнародний валютний фонд розгляне виділення Україні наступного траншу на 1 млрд доларів в кінці березня

Про це повідомив заступник голови Нацбанку Олег Чурий, передає Depo.ua з посиланням на Українські новини.

З його слів, 20 березня монетарний комітет НБУ провів позаплановий перегляд своїх макропрогнозів після перенесення Міжнародним валютним фондом українського питання.

НБУ вже надав свої розрахунки фонду.

В Національному банку повідомили, що узгодження оновлених прогнозів можливе протягом 2 днів.

При цьому засідання ради директорів МВФ може відбутися вже в кінці березня.

Також Україна сподівається, що наступний перегляд програми фінансування Міжнародного валютного фонду (МВФ) і виділення чергового, п'ятого траншу кредиту га суму 1,9 млрд доларів, відбудеться в травні 2017 року.

Про це Українським Новинам повідомили джерела в Кабінеті Міністрів і Національному банку.

"Ми сподіваємося, що наступний перегляд програми відбудеться в травні, і при успішному його завершенні ми зможемо отримати 1,9 млрд доларів", - зазначив один зі співрозмовників агентства.

За попередніми планами, вся сума траншу буде спрямована на поповнення золотовалютних резервів НБУ.

Нагадаємо, що 1 березня деякі ЗМІ повідомили про підписання Україною оновленого Меморандуму про співпрацю з МВФ. Однак в НБУ спростували цю інформацію.

4 березня МВФ повідомив, що на рівні експертів Фонду досяг домовленості з Україною щодо третього перегляду програми в рамках механізму розширеного фінансування.

Оновлений меморандум України і МВФ містить, зокрема положення про пенсійну, земельну, банківську та інші важливі реформи. В українському Мінфіні запевнили, що жодних "сюрпризів" в цьому меморандумі для українців не буде.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme