Войцехівський "назбиткував" на 200 млн грн, - ГПУ

Махінації творця київської будівельної "піраміди" Анатолія Войцехівського завдали збитків на суму близько 200 млн грн

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук, повідомляє Depo.ua.

"Незаконна діяльність Войцехівського простежується з 2006 року. За ці 10 років у нас зібралася тисяча томів справ. Це понад 40 епізодів. До суду направили справу за кількома епізодами - це несплата податків у розмірі 12 млн грн, привласнення, незаконне будівництво. В рамках цього виробництва були накладені арешти на земельні ділянки та майно підприємств, які йому належать, так і на його особисте майно. Сума попередньо порахованих збитків за іншими епізодами - близько 200 млн. грн".

В подальшому будуть направлятися до суду і інші епізоди. "Треба розуміти, що ця історія - на роки, і швидкого рішення тут не буде", - заявив Сторожук.

Стосовно вкладників заступник генпрокурора повідомив, що рішення про завершення будівництв прийматиме місто. Крім того, ведуться переговори з підприємствами Войцехівського, щоб вкладники отримали свої кошти. Але це стосується тільки тих, хто не був обманутий. Крім них є ще справи по шахрайству, коли одна і та ж квартира продавалася трьом різним людям.

Нагадаємо, Анатолій Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії"Укогруп" і "Сіті-груп".

Об'єкти, зведені забудовниками з цієї структури, в більшості своїй мають проблеми з дозвільними документами, а "мешканці" вже побудованих багатоповерхівок часто навіть не мають документів на квартири.

Навесні 2015 року КМДА оприлюднила список із понад 40 об'єктів "Сіті Груп" і "Укогруп".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme