UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Маск планує запустити в космос "вживану" ракету

Приватна компанія SpaceX планує вже в цьому місяці зробити першу в історії спробу запуску в космос ракети, яка вже використовувалася

Як повідомили джерела, старт ракети-носія Falcon 9, яку створює SpaceX, намічений на 27 березня з космодрому в штаті Флорида, передає видання Depo.ua з посиланням на Spaceflight Now.

Втім, можливо, він буде зрушений на пару днів через нещодавню відстрочку з запуском SpaceX супутника зв'язку EchoStar XXIII. Даний апарат був виведений на орбіту 16, а не 14 березня, як спочатку передбачалося, з того ж стартового майданчика на мисі Канаверал, з якого намічається провести запуск "вживаного" першого ступеня носія Falcon 9.

У той же час, начальник прес-служби SpaceX Джон Тейлор відмовився називати точну дату старту.

"Ми публічно говоримо тільки те, що націлюємося на запуск в кінці березня. Іноді здогадки Spaceflight Now виявляються правильними, іноді - ні, а ми не займаємося підтвердженням чуток і припущень", - заявив Тейлор у розмові з кореспондентом ТАРС.

Космічний корабель Dragon від SpaceX є зараз єдиним транспортним засобом, який може повертати великі обсяги вантажів з космічної станції на Землю неушкодженими.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme