У Сенаті США запропонували посилити санкції проти Росії

Після обрання президента США Дональда Трампа російська агресія на сході України значно активізувалася і це може означати, що президент Росії Володимир Путін таким чином відчуває готовність Трампа підтримувати Україну

Таку думку висловив американський сенатор Шаред Браун, повідомляє Depo.ua з посиланням на Голос Америки.

"Велика українська громада в Огайо і по всьому світу по своєму досвіду розуміє, яку загрозу представляє російська агресія. Ми повинні посилити, а не послабити санкції проти Росії. І президент США при формуванні політики щодо Росії зобов'язаний працювати з Конгресом, який добре знає своїх ворогів і їх поведінку", - сказав він.

Колега Брауна, сенатор Майк Крейпо вважає, що ослаблення санкцій призведе лише до посилення агресії Москви.

"Будь-яке послаблення санкцій при відсутності змін в поведінці Росії буде сприйматися як зміна американської політики щодо російського вторгнення в Україну. Це суперечить міжнародному праву і дасть Росії ліцензію на подальші порушення", - стверджує він.

В опозицію сенаторам стала директор програм Центру американської безпеки Елізабет Розенберг, стверджуючи, що введення нових санкцій було б занадто агресивним наступним кроком.

"Я вважаю, що існує цілий ряд відповідних кроків, які можна було б і треба було б розглянути перед тим, як вводити санкції проти Путіна", - заявила вона.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme