Сьогодні Європарламент закликатиме підтримати Україну в суді проти Росії

Сьогодні Європейський парламент проведе дебати та проголосує резолюцію "Українські політичні в'язні Росії та ситуація у Криму"

Проект документа підготовлений на базі пропозицій п'яти політичних груп, передає Depo.ua.

Європарламентарі вкотре вимагатимуть від Росії негайно звільнити і повернути всіх протиправно ув'язнених українських громадян, зокрема тих, яких утримують на тимчасово окупованих територіях.

У Європарламенті виступають за запровадження подальших персональних санкцій проти осіб, причетних до порушення прав людини на окупованих Росією територіях України.

Депутати також планують офіційно закликати Раду ЄС підтримати Україну у розгляді позову проти Росії, що триває у Міжнародному суді ООН.

Крім того, Європарламент планує підтримати створення міжнародного формату для переговорів з питання деокупації Криму за участі ЄС.

Європарламентарі вкотре запевнять у підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів та засудять нелегальну анексію Криму та Севастополя Росією.

У проекті резолюції також висловлюється повна підтримка твердої і послідовної рішучості ЄС та країн-членів не визнавати анексію півострова.

Нагадаємо, що головною метою позову України проти Росії в Міжнародному суді ООН щодо протидії фінансуванню тероризму та расової дискримінації є захист життя і прав українських громадян. Попередні слухання вже відбулися 6-9 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme