Рада має без суперечок узаконити квоти української мови на ТБ, – нардеп

Народні депутати мають без сварок ухвалити в цілому законопроект щодо квотування української мови на телебаченні

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат від БПП Вадим Денисенко, передає Depo.ua.

"Парламент ухвалив у першому закон про квотування української мови на телебаченні (я один із співавторів). Принцип дуже простий - українська займає 75% ефірного денного часу - з 7:00 до 22:00. При цьому обов'язково регламентується і кількість україномовних випусків новин (за тими ж принципами). Тепер головне дотиснути, щоб закон ухвалити в цілому", - пояснив народний депутат.

На його думку, треба уникнути сварок на тему "а чому лише 75%".

"Квоти на радіо вже діють і працюють. Те саме потрібно терміново зробити і на телебаченні. Тому, коли хтось із розумним виглядом буде вам розповідати, що давайте спочатку ухвалимо повноцінний закон про мови, продискутуємо про 80% чи щось подібне - це від лукавого. Цей закон - практичний, він повертає мову в наше середовище і відроджує україномовний продукт", - вважає Денисенко.

Він висловив сподівання, що "львівським патріотам" вистачить розуму не стати ворогами цього закону.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада ухвалила проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації" 244 голосами. На відміну від загальнонаціональних, для телеорганізацій регіональної та місцевої категорій мовлення частка української мови має становити не менше 50%.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme