Царьову зачитали обвинувачення на суді, куди він не прийшов

Колишній народний депутат Олег Царьов не з'явився на засідання Шевченківського райсуду Києва, де йому зачитали обвинувальний акт

Адвокат Царьова повідомила, що їй не вдалося з'ясувати місцезнаходження клієнта та узгодити з ним правову позицію, повідомляє Depo.ua з посиланням на Цензор.НЕТ.

Царьова звинувачують у замаху на територіальну цілісність України.Царьову

Йдеться про заяви Царьова в квітні-травні 2014 року. Тоді він назвав анексію Криму вибором жителів півострова, визнав створення "ДНР", стверджував про нелегітимність влади в Україні.

Суд оголосив перерву, оскільки прокурор ГПУ Гошовський не приніс матеріалів у справі. Наступне засідання призначили на 10 травня, оскільки в квітні у адвоката Царьова і деяких суддів заплановані відпустки.

Нагадаємо, кримінальне провадження стосовно Царьова було відкрито за матеріалами спеціального досудового розслідування, закінченого Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за ч. 2 ст. 110 і ч. 3 ст. 109 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; дії, спрямовані на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу) Кримінального кодексу України.

Царьов звинувачується в тому, що в період квітня-травня 2014 року, будучи народним депутатом і кандидатом на пост президента, брав участь у зборах проросійськи налаштованих громадян України, де публічно закликав їх до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території та державного кордону України шляхом визнання самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" з використанням засобів масової інформації.

25 березня Генеральна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Олега Царьова.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme