UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Данилюк розсекретив умови нового меморандуму МВФ

Оновлений текст Меморандуму про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ передбачає створення системи антикорупційних судів до кінця нинішнього року

Про це заявив в ефірі ICTV міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"У меморандумі, який буде оприлюднений, є продовження реформ, які планувалися раніше. Це - створення справедливої пенсійної системи... Наступний напрямок – це антикорупційна політика. Передбачено зміцнення повноважень НАБУ, передбачено створення антикорупційного суду до кінця цього року", - сказав міністр.

Данилюк також зазначив, що, відповідно до внутрішніх правил МВФ, текст Меморандуму про економічну та фінансову політику є конфіденційним до схвалення його Радою директорів МВФ. Відповідне засідання планується у понеділок, 20 березня.

Він нагадав, що українська влада має отримати від МВФ вже четвертий транш кредиту в рамках однієї програми співробітництва.

Нагадаємо, що 1 березня деякі ЗМІ повідомили про підписання Україною оновленого Меморандуму про співпрацю з МВФ. Однак в НБУ спростували цю інформацію.

4 березня МВФ повідомив, що на рівні експертів Фонду досяг домовленості з Україною щодо третього перегляду програми в рамках механізму розширеного фінансування.

Оновлений меморандум України і МВФ містить, зокрема положення про пенсійну, земельну, банківську та інші важливі реформи

9 березня стало відомо, що засідання Ради директорів МВФ щодо третього перегляду програми співпраці з Україною заплановано на 20 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme