Вчені знайшли втрачені супутники, які бовтаються навколо Місяця

Фахівцям NASA вдалося засікти два недіючих космічні апарати, які роками обертаються навколо Місяця і вважалися втраченими

Вчені знайшли втрачені супутники, які бо…

Зробити це виявилося можливим завдяки радару обсерваторії Голдстоун, який відправляв в сторону Місяця мікрохвильові сигнали, і радіотелескопа Грін-Бенк, який брав відбиті хвилі, повідомляє Depo.ua з посиланням на NASA.

З їх допомогою вдалося виявити індійський апарат "Чандраян-1", який був запущений в 2008 році і втрачений через втрату зв'язку в 2009 році, а також апарат NASA Lunar Reconnaissance Orbiter.

"Виявити LRO було досить просто, так як ми мали точні елементи його орбіти. Знайти ж "Чандраян-1", було куди складніше, так як контакт з ним був втрачений в 2009 році", - пояснила представник Лабораторії реактивного руху NASA Марина Брозовіч.

Знайти індійський апарат допомогло те, що він має полярну орбіту і пролітає над північним полюсом Місяця кожні 2 години 8 хвилин. 2 липня 2016 року вчені націлили радар в точку на висоті 160 кілометрів над місячним полюсом і зафіксували відбитий сигнал. Завдяки цьому вченим вдалося уточнити орбіту втраченого супутника.

"Виявилося, що нам треба змістити орбіту "Чандраян-1", на 180 градусів, на півцикла, в порівнянні з нашими оцінками 2009 року", - пояснив учасник експерименту Райан Парк.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme