На Гаїті автобус протаранив парад вуличних музикантів: десятки загиблих

На Гаїті в місті Гонаів, розташованому в 150 км на північ від столиці Порт-о-Пренс, автобус врізався в натовп людей

В результаті трагедії загинуло 38 людей, ще 15 - отримали поранення, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу Бі-бі-сі та Reuters.

Координатор місцевої цивільної оборони Жозеф Фостен в провінції Артібоніт заявив, що інцидент стався близько 3 години ранку в неділю.

Спочатку автобус збив двох пішоходів, одного з них - насмерть. Потім водій спробував втекти з місця ДТП і, проїхавши кілька кілометрів, на повному ходу влетів у натовп місцевих жителів, які брали участь у традиційній карнавальній ході фестивалю вуличних музикантів. Автобус влетів в три різні карнавальні процесії, які йшли одна за одною по шосе.

За словами Фостена, після цього мешканці міста напали на автобус і намагалися його підпалити. Водій втік з місця події і однак згодом був затриманий.

Постраждалі були доставлені в міську лікарню, а поліція намагалася втихомирити розгніваних городян.

"Люди, які були на вулицях в той момент, намагалися підпалити автобус разом з пасажирами, які були всередині. Місцева влада взяла під свою опіку автобус, водія та пасажирів", - сказав Фостен.

Із заявою виступив президент країни Жовенель Моіз, який висловив співчуття близьким загиблих і пообіцяв провести розслідування обставин трагедії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme