Україна чекає летальну зброю з Канади, - Шевченко

Україна потребує канадського озброєння та супутникових зображень для належного захисту власної територіальної цілісності та суверенітету

Про це заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко, повідомляє Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Нам потрібна і летальна зброя, і дані супутникової розвідки – в цьому плані нічого не змінилося із 2014-ого року, коли ми вперше звернулися із таким запитом. А нещодавнє загострення на Сході лише підтвердило цю потребу", - сказав Шевченко.

Він додав, що очікує врешті почути ствердну відповідь від Канади на звернення щодо поставок зброї. "Нам ніколи не казали "ні" і ми досі сподіваємося почути "так". Для того, аби отримати зброю та все необхідне обладнання, ми намагаємося бути винахідливими", - зазначив посол.

За його словами, Україна сподівається отримати зброю від різних партнерів по НАТО. "Ми сподіваємося, що наші партнери по НАТО та всьому вільному світу допоможуть нам захистити себе і отримати належну зброю", - наголосив Шевченко.

Нагадаємо, про те, що прийшов час надати Україні летальну зброю, заявляють і в Канаді – зокрема, тіньовий міністр оборони.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme