У Швеції арештували росіянина у справі про панамські офшори

Стокгольмський міський суд відправив під варту громадянина Росії, співробітника шведського відділення компанії "Бомбардьє"(Bombardier) 

Його ім'я поки що не називають, він підозрюється у хабарництві, передає Depo.ua з посиланням на "Новую газету".

Це розслідування було ініційоване поліцією Швеції після публікації НГ та Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) в рамках так званого "Панамського досьє".

Крім громадянина Росії, шведська поліція підозрює і топ-менеджерів "Бомбардьє" в корупційних угодах на Росії і Азербайджані.

Корпорація "Бомбардьє", яка прийшла в Росію в кінці 90-х років, поставляє для російських залізниць систему мікропроцесорної централізації стрілок і сигналів Ebilock-950.

За інформацієювидання, її російська "дочка" укладає сумнівні угоди з офшорами, пов'язаними з Олексієм Крапівіним, сином близького соратника колишнього глави ВАТ "РЖД" Володимира Якуніна.

Нагадаємо, 12 лютого суд Панами арештував засновників компанії Mossack Fonseca, яка реєструвала скандально відомі офшори. Рамон Фонсека та Юрген Моссак обвинувачуються у відмиванні грошей.

Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) відкрив доступ до бази даних, яка грунтується на так званих "панамських документах". Інформація була опублікована 9 травня. Оновлена база даних містить більш ніж 200 тис. офшорних компаній, зареєстрованих через Mossack Fonseca. За даними ICIJ, 643 українських громадянина володіють 469 офшорними компаніями.

Серед оприлюднених документів також виявилася офшорна компанія, створена на ім'я Петра Порошенка у серпні 2014 р., коли він вже займав пост президента України. Дані про цю компанію не були зазначені у деклараціях Порошенка, однак це правопорушення не є кримінальним, згідно з чинним законодавством України, а виключно адміністративним. Крім того, через цю компанію не проводилися ніякі операції, проте низка політиків звинуватили президента в ухиленні від сплати податків, що є кримінальним злочином.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme